Äpplemos med timjan - Recept

Äpplemos med timjan

ca 1 l
Koka eget äpplemos och smaksätt med timjan. Enkelt och hur gott som helst. Äpplemos med timjan är ett perfekt tillbehör till middagsrätterna.
Äpplemos med timjan
Betyg (0st)

Ingredienser

  • 1 kg äpplen
  • 1 dl vatten
  • 6 dl Dansukker Strösocker
  • 1 krm askorbinsyra
  • 1 krm natriumbensoat
  • timjan

Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i bitar eller klyftor.

Koka äpplena mjuka tillsammans med vattnet. Vispa sönder dem. Rör i askorbinsyran.

Tillsätt sockret och koka upp under omrörning. Rör ut natriumbensoatet i en liten mängd av moset som därefter blandas i resten av moset.

Tillsätt timjan, färsk eller torkad, efter smak.

Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara kallt.

Du kan ersätta timjan mot mynta eller riven pepparrot. Alternativt kokar du moset utan smaksättning och smaksätter vid olika tillfällen istället.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;