Äpplemos med timjan

Koka eget äpplemos och smaksätt med timjan. Enkelt och hur gott som helst. Äpplemos med timjan är ett perfekt tillbehör till middagsrätterna.

ca 1 l

Betyg (1 st)

Ingredienser

1 kg äpplen
1 dl vatten
6 dl Dansukker Strösocker
1 krm askorbinsyra
1 krm natriumbensoat
timjan

Instruktioner

Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i bitar eller klyftor.

Koka äpplena mjuka tillsammans med vattnet. Vispa sönder dem. Rör i askorbinsyran.

Tillsätt sockret och koka upp under omrörning. Rör ut natriumbensoatet i en liten mängd av moset som därefter blandas i resten av moset.

Tillsätt timjan, färsk eller torkad, efter smak.

Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara kallt.

Du kan ersätta timjan mot mynta eller riven pepparrot. Alternativt kokar du moset utan smaksättning och smaksätter vid olika tillfällen istället.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.