Ingredienser
Deg
5 dl vetemjöl
3 msk Dansukker Vit Sirap
200 g smör eller margarin
Fyllning
400 g äpplen
250 g blandade nötter
Smet
3 msk Dansukker Glykossirap
3/4 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
40 g smält smör eller margarin
2 ägg
Instruktioner
Arbeta samman ingredienserna till degen och tryck ut den i tartelett- eller små pajformar. Nagga och ställ i kylskåp.
Skala, halvera och kärna ur äpplena. Skär i tunna klyftor. Fördela äppleklyftorna i formarna. Lägg nötterna ovanpå äpplena. Blanda samman ingredienserna till smeten och fördela den i formarna. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 25 minuter.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.