Aprikosmuffins

Aprikosmuffins

12 styck
Ett smaskigt recept på aprikosmuffins som du lätt rör ihop. Fördela muffinssmeten i formar och lägg en halv aprikos i varje. Bjud på dina aprikosmuffins.
Aprikosmuffins
Betyg (6st)

Ingredienser

  • 1 burk aprikoser (425 g)
  • 2 ägg
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 dl potatismjöl
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 1 3/4 dl mjölk

Garnering

  • Dansukker Ekologiskt Florsocker

Häll aprikoserna i en sil så att allt spad försvinner. Dela äggen i gulor och vitor i var sin skål. Vispa samman gulor och olja. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner i smeten växelvis med mjölken. Vispa vitorna till fast skum och vänd ner i smeten. Fördela smeten i 12 pappersformar eller i smord muffinsplåt. Lägg en halv aprikos i varje muffins, toppiga sidan uppåt. Grädda i 175 °C (varmluft 150 °C) i cirka 20 minuter. Dofta över lite florsocker vid serveringen.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;