Aprikosmuffins

Ett smaskigt recept på aprikosmuffins som du lätt rör ihop. Fördela muffinssmeten i formar och lägg en halv aprikos i varje. Bjud på dina aprikosmuffins.

12 styck

Betyg (6 st)

Ingredienser

1 burk aprikoser (425 g)
2 ägg
1/2 dl rapsolja
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 krm salt
3 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
3/4 tsk bakpulver
1 3/4 dl mjölk

Garnering
Dansukker Ekologiskt Florsocker

Instruktioner

Häll aprikoserna i en sil så att allt spad försvinner. Dela äggen i gulor och vitor i var sin skål. Vispa samman gulor och olja. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner i smeten växelvis med mjölken. Vispa vitorna till fast skum och vänd ner i smeten. Fördela smeten i 12 pappersformar eller i smord muffinsplåt. Lägg en halv aprikos i varje muffins, toppiga sidan uppåt. Grädda i 175 °C (varmluft 150 °C) i cirka 20 minuter. Dofta över lite florsocker vid serveringen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.