Ingredienser
Tårtbotten
100 g smör eller margarin
2 dl mjölk
4 ägg
4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 msk kakao
2 msk vatten
smör eller margarin till formen
ströbröd eller mannagryn till formen
Glasyr
4 1/2 dl Dansukker Florsocker
5 msk kakao
2-3 msk vatten
2 tsk olja
2 dl Dansukker Florsocker
Gul hushållsfärg
2-3 tsk vatten
1 tsk olja
Instruktioner
Smörj och bröa en stor form, ca 30 x 40 cm. Sätt ugnen på 175 °C.
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i äggsmeten.
Tillsätt matfettet och mjölken.
Häll 2/3 av sockerkakssmeten i formen. Blanda kakao och vatten i resten av smeten. Häll på den mörka smeten och drag med en gaffel genom smeten så att den färdiga kakan får ett marmorerat utseende.
Grädda aptårtan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter.
Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren.
Skär ut apans form och bred på glasyren. Dekorera med lakritssnöre till mun, brunt strössel som hår och lakrits som ögon.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Himmelska hallon
Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?