Aptårta

Betyg (76 st)

Ingredienser

Tårtbotten
100 g smör eller margarin
2 dl mjölk
4 ägg
4 dl Dansukker Strösocker
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 msk kakao
2 msk vatten
smör eller margarin till formen
ströbröd eller mannagryn till formen

Glasyr
4 1/2 dl Dansukker Florsocker
5 msk kakao
2-3 msk vatten
2 tsk olja
2 dl Dansukker Florsocker
Gul hushållsfärg
2-3 tsk vatten
1 tsk olja

Instruktioner

Smörj och bröa en stor form, ca 30 x 40 cm. Sätt ugnen på 175 °C.

Smält matfettet och låt det svalna.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i äggsmeten.

Tillsätt matfettet och mjölken.

Häll 2/3 av sockerkakssmeten i formen. Blanda kakao och vatten i resten av smeten. Häll på den mörka smeten och drag med en gaffel genom smeten så att den färdiga kakan får ett marmorerat utseende.

Grädda aptårtan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter.

Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren.

Skär ut apans form och bred på glasyren. Dekorera med lakritssnöre till mun, brunt strössel som hår och lakrits som ögon.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren.

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron!

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut.

Älskade äpplen

Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!