Arompepparkakor

Läckert spröda arompepparkakor med god kryddig smak. Ljuvligt till julfikat.
Arompepparkakor
Betyg: (1st)

Ingredienser

  • 150 g Dansukker Strösocker
  • 3/4 dl Dansukker Ljus eller Mörk Sirap
  • 150 g margarin eller smör
  • 2 små ägg
  • 1/2 msk rivet pomeransskal
  • 1/2 msk ingefära
  • 1/2 msk nejlikor
  • 1/2 msk bikarbonat
  • 400 g vetemjöl

Koka upp strösocker och sirap. Lägg i fettet och låt det smälta. Låt massan kallna.

Rör ner ägg, kryddor, bikarbonat och större delen av mjölet. Täck degen med lite mjöl och låt den stå kallt ett par timmar eller till påföljande dag.

Arbeta degen smidig på bakbordet. Kavla ut den tunt, ungefär 2 mm. Tag ut kakor med önskat mått. Lägg dem på smord plåt. Grädda arompepparkakorna 8-10 minuter i 175 °C. Låt kakorna kallna på plåten.

Tips
Om du inte vill att pepparkakorna skall bli blåsiga, måste du se till att plåten är kall när du lägger på kakorna.

Receptet är framtaget av

Dansukker