Ingredienser
Mördeg
75 g smör
1 3/4 dl vetemjöl
2 msk Dansukker Strösocker
1/2 tsk stött kardemumma
Muffinssmet
150 g smör, rumsvarmt
3 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 tsk Dansukker Vaniljsocker
Fyllning
4 små äpplen
50 g smör
1/2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
Instruktioner
Mördeg: Nyp ihop smör, mjöl och socker till mördegen. Blanda i kardemumman. Forma degen till en rulle cirka 5 cm i diameter. Låt vila i kyl minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 175°.
Muffinssmet: Vispa smör och socker mjukt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten.
Fyllning: Skala äpplena och kärna ur dem. Skär dem i 2–3 mm tjocka runda skivor.
Stek äpplena på låg värme i smör. Strö över muscovadosocker och låt puttra några minuter, tills de blir mjuka.
Ställ muffinsformar i en muffinsplåt. Klicka eller spritsa i 1 msk smet i varje form. Lägg i en äppelskiva. Klicka i lite smet. Lägg i nästa skiva och bred 1 msk smet över.
Skiva mördegen 2–3 mm tjock och lägg på toppen.
Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt svalna.
Recept Astrid Blum, Ljungbyhed
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.