Atayeftårta

- Recept Camilla Hamid
Pannkakstårta a la mellanöstern.

Receptet ger en pannkakstårta på 4 bitar.

Betyg (5 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Ingredienser (atayef):
3 dl vetemjöl
0,5 tsk torrjäst
0.5 tsk bikarbonat
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 msk Dansukker Ekologiskt Rörsocker
4 dl ljummet vatten

Instruktioner

Gör såhär:
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt vattnet under konstant omrörning tills du får en jämn och klimpfri smet. Blir du inte av med klumparna kan du köra ett varv med stavmixer.
2. Låt smeten stå och svälla i rumstemperatur i ca 10 min och ställ sedan i kylskåpet i 1 timme.
3. Rör om lite i smeten innan du börjar steka pannkakorna.
4. Stekpannan du använder ska vara helt torr och pannkakorna steks utan fett.
5. Stek en pannkaka i taget à 0,5 dl, bara på ena sidan. När bubblorna på ytan har spruckit, och torkat så är pannkakan klar.
6. Lägg de färdiga pannkakorna på ett bakplåtspapper. Täck dem med en kökshandduk/plastfolie när de svalnat så de håller sig mjuka och fina.

Ingredienser (fyllning):
600 g färskost
2 dl vispgrädde
4 dl finhackade nötter (välj mellan valnötter, pistage eller mandel)
6 msk Dansukker Mörk Sirap + ytterligare någon matsked att garnera med
2 tsk apelsinblomvatten

Gör såhär:
1. Vispa upp färskost och vispgrädde till en fluffig smet. Ställ åt sidan.
2. Blanda ihop resten av ingredienserna i en skål.
3. Varva pannkakorna med färskostkräm. Toppa med nötter och sirap.
4. Servera och njut!

Recept Camilla Hamid för Dansukker

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.