Ättikströmming med dill och senapsfyllning

4 port

Betyg (6 st)

Ingredienser

12 strömmingsfiléer

Fyllning
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk dijonsenap
1 msk Dansukker Ljus Sirap
2 msk finhackad dill

Till stekning
Rågmjöl
Smör eller margarin

Lag
1 dl ättiksprit
2 dl vatten
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
10 kryddpepparkorn
10 svartpepparkorn

Garnering
Dill, rödlök, kapris

Instruktioner

Skölj fisken väl. Lägg den på hushållspapper med skinnsidan nedåt. Blanda samman salt, vitpeppar, dijonsenap, sirap och dill till fyllningen och bred sedan denna på fisken. Vik samman fisken på mitten och doppa i rågmjöl. Stek fisken på båda sidor i matfett. Lägg fisken i en skål.

Blanda samman ättika, vatten, socker, kryddpepparkorn och svartpepparkorn till lagen i en gryta och koka upp. Häll den varma lagen över fisken. Garnera med dillkvistar, skivad rödlök och kapris.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Jul med smak av svensk sirap!

Här bjuder vi på våra godaste recept som förgyller både lussefika, glöggmingel, tomte-väntan och julbord. Alla är bakade och blandade med Sveriges enda svenska sirap – Dansukkers. Njut!

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!

Pepparkakor

Finns det något bättre än doften av nybakade pepparkakor? Ja, det skulle väl i så fall vara smaken av dem.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet.

Baka med saffran

Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är en uppskattad krydda världen över.

Julens godaste recept

Det är få tider på året som är så mysiga som runt jul. Här hittar du julens bakverk, godis, pyssel, drycker, mat och desserter.