Bakade äppelhalvor med havrecrunch

Ljuvliga äpplehalvor med havrecrunch. En enkel dessert som uppskattas av stora som små.

6 portioner

50 minuter

Betyg (181 st)

Ingredienser

3 stora äpplen
30 g smör
2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 msk Dansukker Ljus Sirap
1 tsk kanel

Havrecrunch
80 g smör
3 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 tsk kanel
1 dl havregryn
1 msk vetemjöl
1 nypa salt

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 °C.

Skala äpplena och dela på mitten. Skär bort kärnorna och det hårda runt. Skär smala snitt i längs med äppelhalvorna. Smöra en ugnsform och lägg i äppelhalvorna.

Smält smöret i en kastrull och häll i muscovadorörsocker, sirap och kanel. Blanda ihop smeten och pensla på äpplena.

Täck formen med ett folieark och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Gör under tiden havrecrunchet. Smält smöret och blanda i övriga ingredienser. Rör om.

Ta ut äpplena från ugnen och ta bort foliearket. Fördela havrecrunchet på äppelhalvorna och ställ högst upp i ugnen. Grädda i cirka 10 minuter.

Servera med vaniljglass.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.