Ingredienser
Ingredienser (kladdkaka):
300 g smör
4,5 dl Dansukker Rörsocker strö
3 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
6 ägg
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
2 krm salt
Instruktioner
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
Täck din form med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Ingredienser (baklavatopping):
150 g blandade nötter (valnötter, pistage, hasselnötter och mandlar)
1 tsk malen kanel
50 g smält smör
125 g filodeg
Ingredienser (sirap):
45 g vatten
50 g Dansukker Strösocker
50 g Dansukker Mörk Sirap
zest från en apelsin
Gör såhär:
1. Rosta nötterna i 5-10 minuter i en torr stekpanna. Rör om hela tiden så att de bara får en gyllene yta.
2. Hacka alla nötter eller kör i en mixer. Blanda nötterna med kanel.
3. Smält smöret, skär till filodegen så att den passar din form.
4. Strö nötblandningen över kladdkakan, lägg på ett filodegsark, pensla med smör och upprepa processen tills du har 4 penslade filodegsark.
5. Skär baklavalagret i lagom stora bitar i formen och baka mitt i ugnen cirka 20 minuter.
6. Blanda vatten, socker och sirap i en kastrull. Riv ner det yttersta skalet från apelsinen och låt sjuda i 10 minuter.
7. Sila av sirapen och skeda över den bakade baklavan.
8. Låt baklavan stå till sig, gärna över natten. Sedan är det bara att njuta!
Recept Camilla Hamid för Dansukker
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!