Bananglass med chokladsås

Banan och choklad är den perfekta kombinationen. En söt bananglass som bryter av med en läcker chokladsås. Njut av bananglassen med hackade hasselnötter.

4 portioner

Betyg (38 st)

Ingredienser

4 äggulor
1 dl Dansukker Strösocker
2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Glykossirap
3-4 bananer

Sås
100 g mörk choklad av god kvalitet
1/2 dl Dansukker Glykossirap
1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
1 msk smör eller margarin

Garnering
1 dl hackade hasselnötter

Instruktioner

Vispa samman äggulor och socker. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen. Sila genom finmaskig sil. Skala bananerna och mosa eller mixa dem tills de är en slät massa. Blanda ner bananmoset i glassmassan. Låt smeten svalna innan den körs i glassmaskinen eller ställs in i frysen. Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 5 timmar och rör om då och då. Bryt chokladen till såsen i små bitar och lägg i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser. Sjud under omrörning tills det blivit en kräm. Låt svalna. Rosta de hackade hasselnötterna i torr stekpanna. Lägg upp glassen i portionsskålar eller på assietter. Garnera med såsen och nötterna. Servera direkt. Nötterna kan ersättas med hackad choklad.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.