Bananglass med chokladsås

Banan och choklad är den perfekta kombinationen. En söt bananglass som bryter av med en läcker chokladsås. Njut av bananglassen med hackade hasselnötter.

4 portioner

Betyg (71 st)

Sätt betyg

Ingredienser

4 äggulor
1 dl Dansukker Strösocker
2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Glykossirap
3-4 bananer

Sås
100 g mörk choklad av god kvalitet
1/2 dl Dansukker Glykossirap
1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
1 msk smör eller margarin

Garnering
1 dl hackade hasselnötter

Instruktioner

Vispa samman äggulor och socker. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen. Sila genom finmaskig sil. Skala bananerna och mosa eller mixa dem tills de är en slät massa. Blanda ner bananmoset i glassmassan. Låt smeten svalna innan den körs i glassmaskinen eller ställs in i frysen. Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 5 timmar och rör om då och då. Bryt chokladen till såsen i små bitar och lägg i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser. Sjud under omrörning tills det blivit en kräm. Låt svalna. Rosta de hackade hasselnötterna i torr stekpanna. Lägg upp glassen i portionsskålar eller på assietter. Garnera med såsen och nötterna. Servera direkt. Nötterna kan ersättas med hackad choklad.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Saftig mandelkaka med grapefrukt

Baka till advent

Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.

Friterade ostbollar och marmelader

Glögg och godsaker

Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.

Saffransgifflar med vaniljfyllning

Baka med saffran

Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.

Kola, fudge och bounty

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.