Barbros bullar

cirka 35 stycken

Betyg (2 st)

Ingredienser

50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 msk Dansukker Brödsirap
2 tsk salt
3 pressade vitlöksklyftor
12 dl vetemjöl

Till pensling
grillolja med vitlökssmak

Instruktioner

Smula jästen i en skål. Häll på vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt brödsirap, salt och vitlök. Arbeta in mjölet, lite i sänder tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 15 minuter. Häll upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i bitar och forma avlånga bullar som läggs på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter. Pensla med grilloljan. Grädda mitt i ugnen i 225° i 15 minuter. Låt svalna på galler.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.