Bärdaiquiri

Denna bärdaiquiri är lyxig att servera som fördrink i sommar. Serveras iskall med bäriga isbitar, rom, bubbelvatten och mynta eller citronmeliss på toppen!

2 glas

ca 20 min + 3 tim frystid

Betyg (2 st)

Ingredienser

Bärisbitar
200 g bär (100 g puré)
2/3 dl vatten
1/2 dl Dansukker Strösocker

Bärdaiquiri
1 låda med bäristbitar
2 dl bubbelvatten
10 cl ljus rom, valfritt
mynta eller citronmeliss

Instruktioner

Koka upp bärpurén tillsammans med övriga ingredienser.

Rör till sockerkristallerna löses upp. Låt svalna och häll sedan vätskan i islådan. Ställ i frysen i minst 3 timmar.

Blanda allt i en mixer och kör tills isbitarna är krossade. Har du ingen mixer, krossa isbitarna med en mortel tillsammans med övriga ingredienser. Häll upp i två glas.

Dekorera om så önskas med mynta eller citronmeliss.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.