Bärdaiquiri

Denna bärdaiquiri är lyxig att servera som fördrink i sommar. Serveras iskall med bäriga isbitar, rom, bubbelvatten och mynta eller citronmeliss på toppen!

2 glas

ca 20 min + 3 tim frystid

Betyg (0 st)

Ingredienser

Bärisbitar
200 g bär (100 g puré)
2/3 dl vatten
1/2 dl Dansukker Strösocker

Bärdaiquiri
1 låda med bäristbitar
2 dl bubbelvatten
10 cl ljus rom, valfritt
mynta eller citronmeliss

Instruktioner

Koka upp bärpurén tillsammans med övriga ingredienser.

Rör till sockerkristallerna löses upp. Låt svalna och häll sedan vätskan i islådan. Ställ i frysen i minst 3 timmar.

Blanda allt i en mixer och kör tills isbitarna är krossade. Har du ingen mixer, krossa isbitarna med en mortel tillsammans med övriga ingredienser. Häll upp i två glas.

Dekorera om så önskas med mynta eller citronmeliss.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.