Bärkaka i långpanna

25-30 bitar

Betyg (0 st)

Ingredienser

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin Strö
100 g rumsvarmt smör eller margarin
3 ägg

Ostkräm
400 g Philadelphia cheese naturell
2 1/2 msk Marzanpulver för kokning
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Strösocker
1 liter rensade bär

Garnering
färska bär
Dansukker Florsocker

Instruktioner

Klä en liten långpanna, cirka 25 x 35 centimeter med bakplåtspapper. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och brun farin strö i en skål. Tillsätt matfett och ägg och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 30 minuter. Tryck ut degen på bakplåtspappret i långpannan. Förgrädda mitt i ugnen i 15 minuter i 175 °C.

Under tiden blandas osten och marsanpulvret samman. Grädden och strösockret vispas till fast skum och vänds ner i ostblandningen.

Ta ut den förgräddade bottnen och bred på ostkrämen. Strö över bären. Grädda i ytterligare i 25 minuter. Låt svalna. Skär kakan i rutor. Dofta över florsocker vid serveringen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.