5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
100 g rumsvarmt smör eller margarin
3 ägg
Ostkräm
400 g Philadelphia cheese naturell
2 1/2 msk Marzanpulver för kokning
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Strösocker
1 liter rensade bär
Garnering
färska bär
Dansukker Florsocker
Klä en liten långpanna, cirka 25 x 35 centimeter med bakplåtspapper. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och rörsocker i en skål. Tillsätt matfett och ägg och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 30 minuter. Tryck ut degen på bakplåtspappret i långpannan. Förgrädda mitt i ugnen i 15 minuter i 175 °C.
Under tiden blandas osten och marsanpulvret samman. Grädden och strösockret vispas till fast skum och vänds ner i ostblandningen.
Ta ut den förgräddade bottnen och bred på ostkrämen. Strö över bären. Grädda i ytterligare i 25 minuter. Låt svalna. Skär kakan i rutor. Dofta över florsocker vid serveringen.
Receptet är framtaget av