Bärpaj med chokladfyllning

En chokladfylld paj med bär, kan det bli godare? Chokladkräm på vit choklad, grädde och cointreau om så önskas. En lyxig paj som dessutom är enkel att tillaga.

12 bitar

Betyg (57 st)

Ingredienser

Chokladkräm
150 g vit choklad
2 1/2 dl vispgrädde
2 cl Cointreau, kan uteslutas

Deg
4 dl vetemjöl
2 msk Dansukker Florsocker
1 krm salt
150 g rumsvarmt smör eller margarin

Garnering
bär
vit choklad

Instruktioner

Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med grädden och likören. Smält på svag värme. Se till så att chokladen inte bränner fast i botten på kastrullen. Ställ i kylen för att svalna.

Blanda samman ingredienserna till degen. Om den inte vill hålla ihop, tillsätts ett par droppar vatten. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter. Tryck ut degen i en smord pajform, cirka 25 centimeter i diameter. Nagga. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter i 175 °C. Tag skalet ur formen och låt svalna.

Tag ut chokladkrämen ur kylen och vispa upp den med elvisp. Skölj och ansa bären. Lägg hälften av bären i botten på pajskalet. Lägg chokladkrämen ovanpå bären. Lägg på resterande bär. Strö på hyvlad, vit choklad.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.