Ingredienser
Chokladkräm
150 g vit choklad
2 1/2 dl vispgrädde
2 cl Cointreau, kan uteslutas
Deg
4 dl vetemjöl
2 msk Dansukker Florsocker
1 krm salt
150 g rumsvarmt smör eller margarin
Garnering
bär
vit choklad
Instruktioner
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med grädden och likören. Smält på svag värme. Se till så att chokladen inte bränner fast i botten på kastrullen. Ställ i kylen för att svalna.
Blanda samman ingredienserna till degen. Om den inte vill hålla ihop, tillsätts ett par droppar vatten. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter. Tryck ut degen i en smord pajform, cirka 25 centimeter i diameter. Nagga. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter i 175 °C. Tag skalet ur formen och låt svalna.
Tag ut chokladkrämen ur kylen och vispa upp den med elvisp. Skölj och ansa bären. Lägg hälften av bären i botten på pajskalet. Lägg chokladkrämen ovanpå bären. Lägg på resterande bär. Strö på hyvlad, vit choklad.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.