Ingredienser
Chokladkräm
150 g vit choklad
2 1/2 dl vispgrädde
2 cl Cointreau, kan uteslutas
Deg
4 dl vetemjöl
2 msk Dansukker Florsocker
1 krm salt
150 g rumsvarmt smör eller margarin
Garnering
bär
vit choklad
Instruktioner
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med grädden och likören. Smält på svag värme. Se till så att chokladen inte bränner fast i botten på kastrullen. Ställ i kylen för att svalna.
Blanda samman ingredienserna till degen. Om den inte vill hålla ihop, tillsätts ett par droppar vatten. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter. Tryck ut degen i en smord pajform, cirka 25 centimeter i diameter. Nagga. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter i 175 °C. Tag skalet ur formen och låt svalna.
Tag ut chokladkrämen ur kylen och vispa upp den med elvisp. Skölj och ansa bären. Lägg hälften av bären i botten på pajskalet. Lägg chokladkrämen ovanpå bären. Lägg på resterande bär. Strö på hyvlad, vit choklad.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Julens småkakor
Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.
Juldrycker
Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.