Bärtryffel

Betyg (1 st)

Ingredienser

150 g bär, t ex svarta vinbär eller hallon
1 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
300 g mörk choklad i små bitar
50 g smör eller margarin

Garnering
200 g mörk choklad
200 g hasselnötter

Instruktioner

Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Gnugga bort skalet i en handduk. Hacka nötterna ganska fint. Ställ åt sidan.

Lägg chokladen i en skål. Koka bär och socker i 5 minuter. Passera genom en sil över chokladen. Tillsätt matfettet och rör tills det är en slät massa. Rulla kulor som ställs i kylskåp. Smält chokladen till garneringen över vattenbad och doppa de kalla kulorna. Rulla bärtryffeln i nöthacket.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.