Basilikapannacotta på chokladbotten

6 personer
Basilikapannacotta på chokladbotten
Betyg: (29st)

Ingredienser

Kaka
2 ägg
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 msk kokande vatten

Pannacotta
5 dl grädde
1 dl finhackad färsk basilika
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Garnering
2 msk Dansukker Ljus Sirap
färska hallon
Dansukker Florsocker

Klä en långpanna med bakplåtspapper. Smöra papperet. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Häll upp i långpannan och grädda mitt i ugnen i 250 °C i cirka 5 minuter. Stjälp upp på sockrat papper. Låt svalna. Tag ut runda kakor med hjälp av de glas som skall användas till pannacottan.

Blanda grädde, basilika och gelésocker i en kastrull och koka i 30 sekunder. Häll upp i fyra glas. Ställ i kylskåp till serveringen. Stjälp upp pannacottan på kakorna. Ringla sirap över pannacottan. Garnera med färska hallon. Dofta lite florsocker över hallonen.

Receptet är framtaget av

Dansukker