Basrecept Gelé

Gelé passar till mycket, bland annat kött och husmanskost. Gör din egen gelé på saft från valfria bär eller frukter och Gelésocker Multi. Snabbt och gott!

ca 1/2 liter

15 minuter

Betyg (146 st)

Ingredienser

4 dl avrunnen bär- eller fruktsaft
4 dl Dansukker Gelésocker Multi

Instruktioner

Blanda saft och gelésocker i en kastrull och koka i 30 sekunder. Skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda geléglas eller burkar. Förslut. Förvara kallt.

Smaksätt gärna gelén med lite sherry, portvin eller konjak. Eller låt ett par kvistar örtkrydda som t ex mynta eller timjan koka med.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.