Ingredienser
4 äggulor
1/2-1 dl Dansukker Strösocker
2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Glykossirap
Smaksättning
1 tsk Dansukker Vaniljsocker eller
1-2 tsk mald kanel eller
3 msk kakao och finhackad mandel/nötter och små marshmallows eller
2-3 dl mosade bär eller sylt eller
2 dl finhackad choklad eller
2-3 msk likör eller
2 msk punsch + 1/2 dl hackad mandel eller nötter + 1/2 dl hackad choklad eller
2 msk pulverkaffe och 2-3 msk rom eller konjak
Instruktioner
Vispa samman äggulor och socker. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen. Sila genom finmaskig sil. Tillsätt valfri smaksättning. Låt smeten svalna innan den körs i glassmaskinen eller ställs in i frysen. Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 5 timmar och rör om då och då.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.