Basrecept glass

Det perfekta basreceptet på glass som passar till alla tillfällen. Gör din hemgjorda glass med detta enkla basrecept och smaksätt efter eget tycke.

4 portioner

Betyg (706 st)

Ingredienser

4 äggulor
1/2-1 dl Dansukker Strösocker
2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Glykossirap

Smaksättning
1 tsk Dansukker Vaniljsocker eller
1-2 tsk mald kanel eller
3 msk kakao och finhackad mandel/nötter och små marshmallows eller
2-3 dl mosade bär eller sylt eller
2 dl finhackad choklad eller
2-3 msk likör eller
2 msk punsch + 1/2 dl hackad mandel eller nötter + 1/2 dl hackad choklad eller
2 msk pulverkaffe och 2-3 msk rom eller konjak 

Instruktioner

Vispa samman äggulor och socker. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen. Sila genom finmaskig sil. Tillsätt valfri smaksättning. Låt smeten svalna innan den körs i glassmaskinen eller ställs in i frysen. Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 5 timmar och rör om då och då.

Se film: Så här gör du Hemgjord glass

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Jul med smak av svensk sirap!

Här bjuder vi på våra godaste recept som förgyller både lussefika, glöggmingel, tomte-väntan och julbord. Alla är bakade och blandade med Sveriges enda svenska sirap – Dansukkers. Njut!

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!

Pepparkakor

Finns det något bättre än doften av nybakade pepparkakor? Ja, det skulle väl i så fall vara smaken av dem.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet.

Baka med saffran

Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är en uppskattad krydda världen över.

Julens godaste recept

Det är få tider på året som är så mysiga som runt jul. Här hittar du julens bakverk, godis, pyssel, drycker, mat och desserter.