Basrecept till tårtbotten

ca 12 bitar

Betyg (180 st)

Ingredienser

4 ägg
2 dl Dansukker Strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
smör eller margarin till formen
ströbröd, mannagryn eller socker till formen

Instruktioner

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman övriga ingredienser och vänd ner i smeten. Häll upp smeten i smord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter i 175 °C. Låt kakan vara kvar i formen i 5 minuter innan den stjälps upp på galler. Dela kakan i tre bottnar. Fyll och garnera kakan efter tycke och smak.

Om du byter ut strösockret mot mörkt muscovadorörsocker och tillsätter 2-3 msk kakao i smeten får du en chokladbotten.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.