Birgittas Leckerli

En variant av ett klassiskt bakverk från Schweiz.

Betyg (12 st)

Ingredienser

2 3/4 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 1/2 tsk kanel
1 krm muskot
1/2 krm malen kryddnejlika
100 g syltat apelsinskal
100 g grovhackad mandel
rivet skal från 1 citron
1/2 dl kirsch, körsbärslikör
5 dl vetemjöl
1 krm bakpulver

Glasyr
2 1/2 dl Dansukker Florsocker
3 msk kirsch eller vatten

Instruktioner

Blanda muscovadorörsocker, rörsocker och kryddor i en gryta och koka upp. Ta grytan från värmen. Tillsätt de syltade apelsinskalen samt mandel och det rivna citronskalet. Arbeta in kirsch, mjöl och bakpulver. Degen måste arbetas medan den är varm annars blir den för hård. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla eller tryck ut degen till 20 mm tjocklek på en plåt. Låt vila några timmar, gärna över natten, i kylskåp. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter i 220 °C. Blanda samman glasyren och bred över kakan. Skär kakan i kvadrater/rektanglar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.