Birgittas Leckerli

En variant av ett klassiskt bakverk från Schweiz.
Birgittas Leckerli
Betyg: (11st)

Ingredienser

2 3/4 dl Dansukker Muscovadosirap
1 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
11/2 tsk kanel
1krm muskot
1/2 krm malen kryddnejlika
100 g syltat apelsinskal
100 g grovhackad mandel
rivet skal från 1 citron
1/2 dl kirsch, körsbärslikör
5 dl vetemjöl
1 krm bakpulver

Glasyr
2 1/2 dl Dansukker Florsocker
3 msk kirsch eller vatten

Blanda sirap, socker och kryddor i en gryta och koka upp. Ta grytan från värmen. Tillsätt de syltade apelsinskalen samt mandel och det rivna citronskalet. Arbeta in kirsch, mjöl och bakpulver. Degen måste arbetas medan den är varm annars blir den för hård. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla eller tryck ut degen till 20 mm tjocklek på en plåt. Låt vila några timmar, gärna över natten, i kylskåp. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter i 220 °C. Blanda samman glasyren och bred över kakan. Skär kakan i kvadrater/rektanglar.

Receptet är framtaget av

Dansukker