Ingredienser
Botten
200 g sötmandel
3 dl Dansukker Florsocker
2 äggvitor
Kräm
150 g smör
1 1/2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 msk kakao
2 äggulor
Glasyr
150 g choklad, ljus eller mörk, av hög kvalitet
2 msk kokosfett eller 1 msk olja
Instruktioner
Mal mandeln. Blanda mandel och florsocker. Tillsätt vitorna och arbeta samman till en slät smet. Skeda upp smeten i småkaksformar. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 15 minuter. Låt kallna. Rör smör och muscovadorörsocker smidigt. Sikta ner kakaon och rör i äggulorna. Fördela fyllningen på bottnarna. Sätt in kakorna i frysen i 30 minuter. Smält chokladen och kokosfettet över vattenbad. Doppa krämen på kakorna i den smälta chokladen. Ställ i kylskåp för att stelna. Förvaras i kylskåp.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Bjud på frasiga våfflor
Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.
Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.