Björnbärsbiskvi i långpanna

Biskvier finns att variera i många olika smaker och när man bakar i långpanna är det extra smidigt. Vår björnbärsbiskvi i långpanna är en klassiker i ny sommartappning som passar lika bra till eftermiddagskaffet som till efterrätt. Glöm inte att skära björnbärsbiskvien till bitar innan servering.

Ca 30 stycken

1 timme

Betyg (27 st)

Ingredienser

200 g mandelmassa
2 äggvitor
1 dl Dansukker Farinsocker

Smörkräm
1 dl björnbärspuré (ca 250-300 g björnbär)
saften av 1 lime
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
250 g smör, rumstempererat
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 äggula

Topping
200 g vit eller mörk choklad

Instruktioner

Sätt ugnen på 180°C.

Riv mandelmassa på ett rivjärn och vispa slät tillsammans med äggvitor och farinsocker.

Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt, ca 20x30 cm.

Grädda i nedre delen av ugnen i 10-12 minuter, beroende på hur seg botten du vill ha. Kortare tid, segare botten. Låt svalna på galler.

Gör smörkrämen. Värm björnbären tillsammans med limesaften i en kastrull under omrörning.

Pressa björnbären genom en finmaskig sil så att det blir björnbärspuré kvar. Häll tillbaka björnbärspurén i kastrullen och häll i gelésocker multi. Låt koka en minut, ställ åt sidan för att svalna till rumstemperatur.

Vispa smör, florsocker och äggula ca 10 minuter. Tillsätt björnbärspurén, lite i taget under vispning. Ställ i kylen ca 20 minuter.

Bred ut smörkrämen jämnt över botten. Ställ i frysen och smält chokladen över ett vattenbad.

Bred chokladen över smörkrämen och förvara i kylen. Skär biskvien till bitar innan servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.