Björnbärsbiskvi i långpanna

Biskvier finns att variera i många olika smaker och när man bakar i långpanna är det extra smidigt. Vår björnbärsbiskvi i långpanna är en klassiker i ny sommartappning som passar lika bra till eftermiddagskaffet som till efterrätt. Glöm inte att skära björnbärsbiskvien till bitar innan servering.

Ca 30 stycken

PT55M

1 timme

Betyg (30 st)

Sätt betyg

Ingredienser

200 g mandelmassa
2 äggvitor
1 dl Dansukker Farinsocker

Smörkräm
1 dl björnbärspuré (ca 250-300 g björnbär)
saften av 1 lime
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
250 g smör, rumstempererat
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 äggula

Topping
200 g vit eller mörk choklad

Instruktioner

Sätt ugnen på 180°C.

Riv mandelmassa på ett rivjärn och vispa slät tillsammans med äggvitor och farinsocker.

Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt, ca 20x30 cm.

Grädda i nedre delen av ugnen i 10-12 minuter, beroende på hur seg botten du vill ha. Kortare tid, segare botten. Låt svalna på galler.

Gör smörkrämen. Värm björnbären tillsammans med limesaften i en kastrull under omrörning.

Pressa björnbären genom en finmaskig sil så att det blir björnbärspuré kvar. Häll tillbaka björnbärspurén i kastrullen och häll i gelésocker multi. Låt koka en minut, ställ åt sidan för att svalna till rumstemperatur.

Vispa smör, florsocker och äggula ca 10 minuter. Tillsätt björnbärspurén, lite i taget under vispning. Ställ i kylen ca 20 minuter.

Bred ut smörkrämen jämnt över botten. Ställ i frysen och smält chokladen över ett vattenbad.

Bred chokladen över smörkrämen och förvara i kylen. Skär biskvien till bitar innan servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fläderblomssaft, fläderisglass och flädersangria

Fantastiska fläder

Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Enkel jordgubbstårta

Härliga jordgubbstider

Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Vaniljglass med lemoncurd och bärripple

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Rabarbermarmelad med punsch

Läckra recept på sylt och marmelad

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Fläderisglass

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?