Björnbärsbiskvi i långpanna

Ca 30 stycken 1 timme
Biskvier finns att variera i många olika smaker och när man bakar i långpanna är det extra smidigt. Vår björnbärsbiskvi i långpanna är en klassiker i ny sommartappning som passar lika bra till eftermiddagskaffet som till efterrätt. Glöm inte att skära björnbärsbiskvien till bitar innan servering.
Björnbärsbiskvi i långpanna
Betyg: (1st)

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 2 äggvitor
  • 1 dl Dansukker Farinsocker

Smörkräm

  • 1 dl björnbärspuré (ca 250-300 g björnbär)
  • saften av 1 lime
  • 1 dl Dansukker Gelésocker Multi
  • 250 g smör, rumstempererat
  • 1 1/2 dl Dansukker Florsocker
  • 1 äggula

Topping

  • 200 g vit eller mörk choklad

Sätt ugnen på 180°C.

Riv mandelmassa på ett rivjärn och vispa slät tillsammans med äggvitor och farinsocker.

Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt, ca 20x30 cm.

Grädda i nedre delen av ugnen i 10-12 minuter, beroende på hur seg botten du vill ha. Kortare tid, segare botten. Låt svalna på galler.

Gör smörkrämen. Värm björnbären tillsammans med limesaften i en kastrull under omrörning.

Pressa björnbären genom en finmaskig sil så att det blir björnbärspuré kvar. Häll tillbaka björnbärspurén i kastrullen och häll i gelésocker multi. Låt koka en minut, ställ åt sidan för att svalna till rumstemperatur.

Vispa smör, florsocker och äggula ca 10 minuter. Tillsätt björnbärspurén, lite i taget under vispning. Ställ i kylen ca 20 minuter.

Bred ut smörkrämen jämnt över botten. Ställ i frysen och smält chokladen över ett vattenbad.

Bred chokladen över smörkrämen och förvara i kylen. Skär biskvien till bitar innan servering.

Receptet är framtaget av

Dansukker