Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärscobbler är en enkel dessert som äts direkt ur formen. Baka detta recept med björnbärsfyllning eller välj bland årstidens bär.

6-8 portioner

Betyg (9 st)

Ingredienser

Topping
2 dl mjöl
2 1/2 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 ägg, lättvispade

Bärfyllning
500 g - 1 kg björnbär, eller valfria bär
2 msk potatismjöl
1 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker

125 g smält smör

Instruktioner

Sätt på ugnen på 190 °C.

Topping: blanda mjöl, socker, bakpulver och hälften av äggen. Knip ihop till en smulig deg med fingrarna. Tillsätt mer ägg om det behövs.

Gör fyllningen genom att blanda bären försiktigt med potatismjölet och sockret så det blir jämt fördelat.

Lägg bären i formar, lägg på toppingen och häll över det smälta smöret.

Baka i ugn tills de är gyllenbruna, 30-35 minuter.

Låt svalna något och servera gärna med vaniljglass eller tjock yoghurt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.