Björnbärsglass

Fyll på frysen med björnbärsglass på pinne! Hemgjord björnbärsglass är perfekt för alla tillfällen – efterrätt som eftermiddagsfika. Dekorera med smält choklad för extra fina glasspinnar.

6-8 stycken

30 minuter + 5 timmar

Betyg (127 st)

Ingredienser

400 g björnbär
1 dl Dansukker Strösocker
4 äggulor
2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Glykossirap

Garnering
100 g vit eller mörk choklad

Instruktioner

Skölj björnbär och koka upp tillsammans med 1/2 dl socker i ca 3 minuter. Häll över björnbären till en skål genom en finmaskig sil. Det ska endast vara socker och saften av björnbär kvar. Ställ åt sidan.

Vispa samman äggulor och resterande socker i en skål. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap i en kastrull. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen och tillsätt björnbären. Sila genom finmaskig sil. Låt svalna.

Häll smeten i glassformar med träpinnar i och ställ i frysen i minst 5 timmar.

Smält chokladen i ett vattenbad. Låt svalna. Garnera sedan glassen med chokladen och ställ tillbaka i frysen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.