Björnbärsglass

6-8 stycken 30 minuter + 5 timmar
Fyll på frysen med björnbärsglass på pinne! Hemgjord björnbärsglass är perfekt för alla tillfällen – efterrätt som eftermiddagsfika. Dekorera med smält choklad för extra fina glasspinnar.
Björnbärsglass
Betyg: (75st)

Ingredienser

  • 400 g björnbär
  • 1 dl Dansukker Strösocker
  • 4 äggulor
  • 2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl Dansukker Glykossirap

Garnering

  • 100 g vit eller mörk choklad

Skölj björnbär och koka upp tillsammans med 1/2 dl socker i ca 3 minuter. Häll över björnbären till en skål genom en finmaskig sil. Det ska endast vara socker och saften av björnbär kvar. Ställ åt sidan.

Vispa samman äggulor och resterande socker i en skål. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap i en kastrull. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen och tillsätt björnbären. Sila genom finmaskig sil. Låt svalna.

Häll smeten i glassformar med träpinnar i och ställ i frysen i minst 5 timmar.

Smält chokladen i ett vattenbad. Låt svalna. Garnera sedan glassen med chokladen och ställ tillbaka i frysen.

Receptet är framtaget av

Dansukker