Björnbärsmarmelad med viol

Björnbär och viol är den perfekta kombinationen i en marmelad. Smaksätt din björnbärsmarmelad med viol och servera till pannkakorna!

1 burk

25 min.

Betyg (8 st)

Ingredienser

300 g björnbär
200 g Dansukker Syltsocker
1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker

Smaksättning
70 g violgodis, kan uteslutas men koka då marmeladen några minuter längre.

Instruktioner

Rensa och skölj bären. Lägg alla ingredienserna i en kastrull och låt koka 8-10 minuter. Rör då och då och se till så att violen inte fastnar i botten.

Skumma. Häll upp björnbärsmarmeladen på varm och väl rengjord burk. Förslut. Förvara svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.