Björnbärspaj med citron-creme fraiche

6 personer

Betyg (12 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Pajskalet
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör eller margarin
1 äggula
1/2 dl Dansukker Vit Sirap

Fyllningen
2 äggvitor
1 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl hackad mandel
1/2 l björnbär (kan bytas ut mot andra bär eller frukter)

Såsen
1 burk crème fraiche
3 msk Dansukker Florsocker
rivet skal och saften från 1 citron

Instruktioner

Arbeta samman alla ingredienserna till degen. Klä en pajform, cirka 22 cm i diameter, med degen och nagga bottnen. Ställ i kylskåpet i 30 minuter. Sätt ugnen på 175 °C.

Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och vispa i ytterligare någon minut. Vänd ner mandeln och bären försiktigt i äggvitesmeten. Lägg smeten i pajskalet och grädda björnbärspajen mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Marängen ska få färg.

Vispa crème fraichen och florsockret. Tillsätt citronskalet och -saften. Servera björnbärspajen ljummen tillsammans med såsen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?