Ingredienser
Pajskalet
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör eller margarin
1 äggula
1/2 dl Dansukker Vit Sirap
Fyllningen
2 äggvitor
1 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl hackad mandel
1/2 l björnbär (kan bytas ut mot andra bär eller frukter)
Såsen
1 burk crème fraiche
3 msk Dansukker Florsocker
rivet skal och saften från 1 citron
Instruktioner
Arbeta samman alla ingredienserna till degen. Klä en pajform, cirka 22 cm i diameter, med degen och nagga bottnen. Ställ i kylskåpet i 30 minuter. Sätt ugnen på 175 °C.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och vispa i ytterligare någon minut. Vänd ner mandeln och bären försiktigt i äggvitesmeten. Lägg smeten i pajskalet och grädda björnbärspajen mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Marängen ska få färg.
Vispa crème fraichen och florsockret. Tillsätt citronskalet och -saften. Servera björnbärspajen ljummen tillsammans med såsen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.
Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.
Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.
Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!
Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.