Björnbärspaj med citron-creme fraiche

6 personer
Björnbärspaj med citron-creme fraiche
Betyg: (0st)

Ingredienser

Pajskalet
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör eller margarin
1 äggula
1/2 dl Dansukker Vit Sirap

Fyllningen
2 äggvitor
1 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 dl hackad mandel
1/2 l björnbär (kan bytas ut mot andra bär eller frukter)

Såsen
1 burk crème fraiche
3 msk Dansukker Florsocker
rivet skal och saften från 1 citron

Arbeta samman alla ingredienserna till degen. Klä en pajform, cirka 22 cm i diameter, med degen och nagga bottnen. Ställ i kylskåpet i 30 minuter. Sätt ugnen på 175 °C.

Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och vispa i ytterligare någon minut. Vänd ner mandeln och bären försiktigt i äggvitesmeten. Lägg smeten i pajskalet och grädda björnbärspajen mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Marängen ska få färg.

Vispa crème fraichen och florsockret. Tillsätt citronskalet och -saften. Servera björnbärspajen ljummen tillsammans med såsen.

Receptet är framtaget av

Dansukker