Björnbärssnittar

Farinsockret ger björnbärssylten extra lyx, vilket passar utmärkt till dessa snittar med glasyr.
- Recept Anne au Chocolat

6 st.

Betyg (0 st)

Ingredienser

Björnbärssylt
100 g ekologiska björnbär, färska eller frusna
50 g Dansukker EKO Farinsocker eller vanligt Farinsocker

Mördeg
2 1/3 dl ekologiskt vetemjöl
2/3 dl Dansukker EKO Florsocker
1 nypa ekologiskt salt
70 g ekologiskt smör, kallt
1 ekologisk äggula

Glasyr
2 1/2 dl Dansukker EKO Florsocker
10 g ekologiska osaltade pistagenötter
ev. ekologiska rosenblad

Instruktioner

Björnbärssylt
Koka upp björnbär och farinsocker i en gryta under omrörning. Låt det småkoka i 10 minuter. Ställ sedan åt sidan och låt svalna av helt.

Mördeg
Lägg mjöl, florsocker och salt i en mixer. Skär smöret i små kuber och mixa ihop allt till smulor. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en boll. Plasta in degen och låt den vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Dela degen i två lika stora bitar och rulla ut vardera till rektanglar på ca. 9 cm x 27 cm. Lägg den ena rektangeln på en plåt med bakplåtspapper och sprid ut björnbärssylt på mördegen. Lägg över den andra rektangeln. Stick försiktigt ytan med en gaffel så att degen inte höjs ojämnt under bakningen. Grädda kakan i ca. 20 minuter tills ytan är gyllene. Låt svalna helt.

Glasyr
Rör samman florsocker och lite vatten till en glasyr och bred ut det på kakan. Hacka pistagenötter och strö dem på glasyren eventuellt tillsammans med lätt torkade rosenblad. Låt glasyren sätta sig lite och skär sedan kakan i 6 bitar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.