Björnbärssnittar - Recept

Björnbärssnittar

6 st.
Farinsockret ger björnbärssylten extra lyx, vilket passar utmärkt till dessa snittar med glasyr.
- Recept Anne au Chocolat
Björnbärssnittar
Betyg (0st)

Ingredienser

    Björnbärssylt

    • 100 g ekologiska björnbär, färska eller frusna
    • 50 g Dansukker EKO Farinsocker eller vanligt Farinsocker

    Mördeg

    • 2 1/3 dl ekologiskt vetemjöl
    • 2/3 dl Dansukker EKO Florsocker
    • 1 nypa ekologiskt salt
    • 70 g ekologiskt smör, kallt
    • 1 ekologisk äggula

    Glasyr

    • 2 1/2 dl Dansukker EKO Florsocker
    • 10 g ekologiska osaltade pistagenötter
    • ev. ekologiska rosenblad

    Björnbärssylt
    Koka upp björnbär och farinsocker i en gryta under omrörning. Låt det småkoka i 10 minuter. Ställ sedan åt sidan och låt svalna av helt.

    Mördeg
    Lägg mjöl, florsocker och salt i en mixer. Skär smöret i små kuber och mixa ihop allt till smulor. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en boll. Plasta in degen och låt den vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Dela degen i två lika stora bitar och rulla ut vardera till rektanglar på ca. 9 cm x 27 cm. Lägg den ena rektangeln på en plåt med bakplåtspapper och sprid ut björnbärssylt på mördegen. Lägg över den andra rektangeln. Stick försiktigt ytan med en gaffel så att degen inte höjs ojämnt under bakningen. Grädda kakan i ca. 20 minuter tills ytan är gyllene. Låt svalna helt.

    Glasyr
    Rör samman florsocker och lite vatten till en glasyr och bred ut det på kakan. Hacka pistagenötter och strö dem på glasyren eventuellt tillsammans med lätt torkade rosenblad. Låt glasyren sätta sig lite och skär sedan kakan i 6 bitar.


    ;