Ingredienser
Björnbärssylt
100 g ekologiska björnbär, färska eller frusna
50 g Dansukker EKO Farinsocker eller vanligt Farinsocker
Mördeg
2 1/3 dl ekologiskt vetemjöl
2/3 dl Dansukker EKO Florsocker
1 nypa ekologiskt salt
70 g ekologiskt smör, kallt
1 ekologisk äggula
Glasyr
2 1/2 dl Dansukker EKO Florsocker
10 g ekologiska osaltade pistagenötter
ev. ekologiska rosenblad
Instruktioner
Björnbärssylt
Koka upp björnbär och farinsocker i en gryta under omrörning. Låt det småkoka i 10 minuter. Ställ sedan åt sidan och låt svalna av helt.
Mördeg
Lägg mjöl, florsocker och salt i en mixer. Skär smöret i små kuber och mixa ihop allt till smulor. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en boll. Plasta in degen och låt den vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Dela degen i två lika stora bitar och rulla ut vardera till rektanglar på ca. 9 cm x 27 cm. Lägg den ena rektangeln på en plåt med bakplåtspapper och sprid ut björnbärssylt på mördegen. Lägg över den andra rektangeln. Stick försiktigt ytan med en gaffel så att degen inte höjs ojämnt under bakningen. Grädda kakan i ca. 20 minuter tills ytan är gyllene. Låt svalna helt.
Glasyr
Rör samman florsocker och lite vatten till en glasyr och bred ut det på kakan. Hacka pistagenötter och strö dem på glasyren eventuellt tillsammans med lätt torkade rosenblad. Låt glasyren sätta sig lite och skär sedan kakan i 6 bitar.
- Recept Anne au Chocolat - anneauchocolat.dk
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.