Björnbärssnittar

- Recept Anne au Chocolat
Farinsockret ger björnbärssylten extra lyx, vilket passar utmärkt till dessa snittar med glasyr.

6 st.

Betyg (1 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Björnbärssylt
100 g ekologiska björnbär, färska eller frusna
50 g Dansukker EKO Farinsocker eller vanligt Farinsocker

Mördeg
2 1/3 dl ekologiskt vetemjöl
2/3 dl Dansukker EKO Florsocker
1 nypa ekologiskt salt
70 g ekologiskt smör, kallt
1 ekologisk äggula

Glasyr
2 1/2 dl Dansukker EKO Florsocker
10 g ekologiska osaltade pistagenötter
ev. ekologiska rosenblad

Instruktioner

Björnbärssylt
Koka upp björnbär och farinsocker i en gryta under omrörning. Låt det småkoka i 10 minuter. Ställ sedan åt sidan och låt svalna av helt.

Mördeg
Lägg mjöl, florsocker och salt i en mixer. Skär smöret i små kuber och mixa ihop allt till smulor. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en boll. Plasta in degen och låt den vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Dela degen i två lika stora bitar och rulla ut vardera till rektanglar på ca. 9 cm x 27 cm. Lägg den ena rektangeln på en plåt med bakplåtspapper och sprid ut björnbärssylt på mördegen. Lägg över den andra rektangeln. Stick försiktigt ytan med en gaffel så att degen inte höjs ojämnt under bakningen. Grädda kakan i ca. 20 minuter tills ytan är gyllene. Låt svalna helt.

Glasyr
Rör samman florsocker och lite vatten till en glasyr och bred ut det på kakan. Hacka pistagenötter och strö dem på glasyren eventuellt tillsammans med lätt torkade rosenblad. Låt glasyren sätta sig lite och skär sedan kakan i 6 bitar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kärleksmumskladdkaka

Fira Kladdkakans dag 7 november!

Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Äppelcocktail

Festliga drinkar

Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Kokos- och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.