Björnbärssnittar

- Recept Anne au Chocolat
Farinsockret ger björnbärssylten extra lyx, vilket passar utmärkt till dessa snittar med glasyr.

6 st.

Betyg (1 st)

Ingredienser

Björnbärssylt
100 g ekologiska björnbär, färska eller frusna
50 g Dansukker EKO Farinsocker eller vanligt Farinsocker

Mördeg
2 1/3 dl ekologiskt vetemjöl
2/3 dl Dansukker EKO Florsocker
1 nypa ekologiskt salt
70 g ekologiskt smör, kallt
1 ekologisk äggula

Glasyr
2 1/2 dl Dansukker EKO Florsocker
10 g ekologiska osaltade pistagenötter
ev. ekologiska rosenblad

Instruktioner

Björnbärssylt
Koka upp björnbär och farinsocker i en gryta under omrörning. Låt det småkoka i 10 minuter. Ställ sedan åt sidan och låt svalna av helt.

Mördeg
Lägg mjöl, florsocker och salt i en mixer. Skär smöret i små kuber och mixa ihop allt till smulor. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en boll. Plasta in degen och låt den vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Dela degen i två lika stora bitar och rulla ut vardera till rektanglar på ca. 9 cm x 27 cm. Lägg den ena rektangeln på en plåt med bakplåtspapper och sprid ut björnbärssylt på mördegen. Lägg över den andra rektangeln. Stick försiktigt ytan med en gaffel så att degen inte höjs ojämnt under bakningen. Grädda kakan i ca. 20 minuter tills ytan är gyllene. Låt svalna helt.

Glasyr
Rör samman florsocker och lite vatten till en glasyr och bred ut det på kakan. Hacka pistagenötter och strö dem på glasyren eventuellt tillsammans med lätt torkade rosenblad. Låt glasyren sätta sig lite och skär sedan kakan i 6 bitar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!