Björntassar

Björntassar

cirka 24 stycken
Söta små björntassar, både gott och pyssligt. Baka kakorna i madeleineformar och dekorera med mörk choklad och pinjenötter eller mandel.
Björntassar
Betyg (0st)

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 50 g mandelmjöl
  • 2 msk kakaopulver
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • En madeleineform
  • Fett till formen

Garnering

  • 120 g mörk choklad
  • 50 g mandelsplitter eller pinjekärnor

Rör fett och socker smidigt.Tillsätt äggen, ett i sänder. Blanda samman övriga ingredienser och arbeta in i smeten. Smöra en madeleineform och klicka i smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 °C, varmluft 150 °C i cirka 18 minuter. Stjälp ur kakorna och låt svalna på galler.

Lägg chokladen i en spritspåse av plast och smält den i mikron eller i hett vatten. Spritsa chokladen på kakorna. Sätt fast mandelsplitter eller pinjekärnor som klor i chokladen.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;