Ingredienser
150 g smör eller margarin
2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
50 g mandelmjöl
2 msk kakaopulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk bakpulver
En madeleineform
Fett till formen
Garnering
120 g mörk choklad
50 g mandelsplitter eller pinjekärnor
Instruktioner
Rör fett och socker smidigt.Tillsätt äggen, ett i sänder. Blanda samman övriga ingredienser och arbeta in i smeten. Smöra en madeleineform och klicka i smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 °C, varmluft 150 °C i cirka 18 minuter. Stjälp ur kakorna och låt svalna på galler.
Lägg chokladen i en spritspåse av plast och smält den i mikron eller i hett vatten. Spritsa chokladen på kakorna. Sätt fast mandelsplitter eller pinjekärnor som klor i chokladen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!