Blåbärskaka

cirka 35 bitar
Blåbärskaka
Betyg: (34st)

Ingredienser

    Deg

    • 9 dl vetemjöl
    • 2 dl Dansukker Strösocker
    • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 2 tsk bakpulver
    • 300 g rumstempererat smör eller margarin
    • 3 ägg
    • 250 g blåbär

    Smultäcke

    • 150 g smält smör eller margarin
    • 4 1/2 dl havregryn
    • 3 dl Dansukker Rörsocker Strö

    Garnering

    • Dansukker Florsocker

    Blanda samman de torra ingredienserna till degen i en skål. Tillsätt matfettet och arbeta samman till en smulig deg. Rör i äggen. Tryck ut degen i en smord långpanna, cirka 20 x 30 cm. Lägg på blåbären. Blanda samman det smälta matfettet med havregryn och socker och strö över blåbären. Grädda kakan mitt i ugnen i 200 °C i cirka 30 minuter. Låt svalna. Skär i rutor och dofta över lite florsocker.

    Blåbären kan ersättas av andra bär eller frukter t ex körsbär eller plommon.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker