Ingredienser
Mördeg
2 dl Dansukker Florsocker
4 1/2 dl vetemjöl
180 g smör
1 ägg
Blåbärssylt
250 g frysta eller färska blåbär
30 g citronjuice
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl Dansukker Syltsocker
Mazarinmassa
250 g mandelmassa
100 g rumstempererat smör
2 ägg
3 äggulor
Glasyr
1/2 dl mjölk
40 g smör
6 dl Dansukker Florsocker
Instruktioner
1. Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg. Det går även bra att blanda ihop degen i en matberedare.
2. Plasta degen och låt vila i kylen 30 minuter.
3. Kavla ut degen cirka 3 mm tjock och fodra mazarinformarna. Tryck till försiktigt med fingrarna längs kanterna och skär av överbliven deg med en skalkniv.
4. Stoppa in pajskalen i frysen i 20 minuter.
5. Sätt under tiden ugnen på 175 grader.
6. Nagga degen och förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter.
7. Gör blåbärssylten. Koka alla ingredienser under omröring i cirka 5 minuter.
8. Ställ åt sidan och låt svalna. Fyll på spritspåse.
9. Förbered mazarinmassan. Blanda mandelmassa med smör till välblandat, blanda i ett ägg i taget tills du får en slät mazarinmassa.
10. Fyll skalet först med 2/3 av blåbärssylten och täck sedan sylten med smeten.
11. Grädda vidare i cirka 15 minuter på 170 grader tills den fått en gyllenbrun färg. Låt svalna av.
12. Gör glasyren. Värm mjölk och smör i en kastrull tills smöret har smält. Tillsätt florsocker och vispa på låg värme ihop till en fyllig glasyr.
13. Stryk den resterande blåbärssylten tunt över den avsvalnade pajen.
14. Häll därefter på glasyren och marmorera försiktigt in sylten i glasyren. Låt stelna.
- Recept Tea Malmegård - @teamalmegard
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.