Blåbärsmarmelad

Hemkokt blåbärsmarmelad, enkelt att göra underbart att äta. Blåbärsmarmelad är perfekt på nybakade scones. Spara sommaren i en sylt.

2 burkar

25 minuter

Betyg (0 st)

Ingredienser

1 kg blåbär
750 g Dansukker Syltsocker
1 dl färskpressad limesaft (ca 2 lime)
skalet från 1 lime

Alternativ smaksättning
4-5 tsk lakritspulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Instruktioner

Rensa blåbär och lägg i en kastrull tillsammans med syltsocker, limesaft och limeskal. Tillsätt valfri smaksättning om så önskas.

Låt koka i cirka 5 minuter.

Skumma marmeladen. Häll upp på varma och väl rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.