Blåbärspaj

En blåbärspaj på ett annorlunda sätt. Vispa äggvitor och tillsätt socker och blåbär. Häll ner blandningen i en form med pajskal. Grädda och njut!

6-8 portioner

Betyg (317 st)

Ingredienser

4 1/2 dl vetemjöl
150 g smör
1 msk Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 krm salt
3 äggulor
1 msk vatten

Fyllning
3 äggvitor
1 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 liter blåbär

Garnering
Dansukker Florsocker

Instruktioner

Blanda samman ingredienserna till degen. Tryck ut degen i en springform, 24 cm i diameter. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt socker och blåbär. Häll blandningen i skalet och grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 45 minuter. Dofta över lite florsocker vid serveringen. Servera gärna lite lättvispad grädde till.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.