Ingredienser
Pajdeg
180 g saltat smör, rumstempererat
250 g Dansukker Strösocker
280 g vetemjöl
1 msk bakpulver
1 1/2 tsk grovmalen kardemumma
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
Fyllning
700 g frysta blåbär
30 g potatismjöl
På pajen
1 äggvita och lite vatten
30 g Dansukker Strösocker
Vaniljsås
1 liter vispgrädde, 40%
1 liter mjölk, 3%
6 2/3 dl Dansukker Strösocker
ca 20 äggulor (300 g)
2 vaniljstänger
Instruktioner
1. Blanda frysta blåbär och potatismjöl i en stor bunke och se till att potatismjölet inte klumpar sig.
2. Vispa ihop alla torra ingredienser. Arbeta sedan i smöret till en sandliknande deg och tillsätt därefter äggen i omgångar.
3. Dela degen på 2 delar och plasta in. Låt vila i kylen i en timme.
4. Sätt ugnen på 170 grader.
5. Ta ut degarna och knåda smidigt. Kavla ut två stycken rundlar.
6. Klipp papper och lägg i botten på formen.
7. Lägg en rundel i formen och tryck upp degen strax över kanten. Spara överbliven deg.
8. Rör runt i blåbärsbunken och häll blåbären i formen.
9. Lägg över den andra rundeln och nyp ihop degen på kanterna.
10. Vispa upp äggvita och vatten lite för hand. Pensla pajen och strö över ett tunt lager med socker.
11. Baka i ugnen i cirka 40 minuter.
12. Gör under tiden vaniljsåsen. Rör ihop äggula och socker i en bunke.
13. Dela vaniljstängerna på längden och skrapa ur fröna.
14. Sjud upp grädde, mjölk, vaniljfrön och stänger.
15. Slå över hälften av vätskan över gulorna och vispa ihop tills det löses upp lite.
16. Häll vätskan tillbaka i kastrullen och rör med en slickepott över värme tills såsen nått 84 grader och tjocknar.
17. Dra såsen åt sidan, mixa såsen med en stavmixer och sila av i en bunke.
18. Kontaktplasta och låt svalna i kylskåp i 2 timmar.
- Recept Tea Malmegård - @teamalmegard
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fantastiska fläder
Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Härliga jordgubbstider
Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Läckra recept på sylt och marmelad
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?