Ingredienser
Pajdeg
180 g saltat smör, rumstempererat
250 g Dansukker Strösocker
280 g vetemjöl
1 msk bakpulver
1 1/2 tsk grovmalen kardemumma
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
Fyllning
700 g frysta blåbär
30 g potatismjöl
På pajen
1 äggvita och lite vatten
30 g Dansukker Strösocker
Vaniljsås
1 liter vispgrädde, 40%
1 liter mjölk, 3%
6 2/3 dl Dansukker Strösocker
ca 20 äggulor (300 g)
2 vaniljstänger
Instruktioner
1. Blanda frysta blåbär och potatismjöl i en stor bunke och se till att potatismjölet inte klumpar sig.
2. Vispa ihop alla torra ingredienser. Arbeta sedan i smöret till en sandliknande deg och tillsätt därefter äggen i omgångar.
3. Dela degen på 2 delar och plasta in. Låt vila i kylen i en timme.
4. Sätt ugnen på 170 grader.
5. Ta ut degarna och knåda smidigt. Kavla ut två stycken rundlar.
6. Klipp papper och lägg i botten på formen.
7. Lägg en rundel i formen och tryck upp degen strax över kanten. Spara överbliven deg.
8. Rör runt i blåbärsbunken och häll blåbären i formen.
9. Lägg över den andra rundeln och nyp ihop degen på kanterna.
10. Vispa upp äggvita och vatten lite för hand. Pensla pajen och strö över ett tunt lager med socker.
11. Baka i ugnen i cirka 40 minuter.
12. Gör under tiden vaniljsåsen. Rör ihop äggula och socker i en bunke.
13. Dela vaniljstängerna på längden och skrapa ur fröna.
14. Sjud upp grädde, mjölk, vaniljfrön och stänger.
15. Slå över hälften av vätskan över gulorna och vispa ihop tills det löses upp lite.
16. Häll vätskan tillbaka i kastrullen och rör med en slickepott över värme tills såsen nått 84 grader och tjocknar.
17. Dra såsen åt sidan, mixa såsen med en stavmixer och sila av i en bunke.
18. Kontaktplasta och låt svalna i kylskåp i 2 timmar.
- Recept Tea Malmegård - @teamalmegard
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.