Blandad citrusmarmelad

Spännande citrusmarmelad gjord på blodgrape, apelsin, karambole och kumquat. Marmeladen blir bittersöt och är ljuvlig att ha på mackan.

Betyg (4 st)

Ingredienser

400 g blodgrape
400 g apelsiner
200 g karambole
100 g kumquats
2 dl vatten
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk mald kardemumma
1 kg Dansukker Syltsocker 

Instruktioner

Tvätta frukterna noga. Grapefrukt och apelsiner skalas, se till att få bort allt det vita. Klyfta dem och skär dem i små bitar. Karambolen skalas, halveras och kärnas ur innan den skärs i bitar och kumquaten skivas tunt. Lägg fruktbitarna i en gryta tillsammans med vattnet och sjud under lock i 10 minuter. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och syltsocker och koka under omrörning i 3 minuter. Skumma noga. Häll upp marmeladen på varma, välrengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Jul med smak av svensk sirap!

Här bjuder vi på våra godaste recept som förgyller både lussefika, glöggmingel, tomte-väntan och julbord. Alla är bakade och blandade med Sveriges enda svenska sirap – Dansukkers. Njut!

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!

Pepparkakor

Finns det något bättre än doften av nybakade pepparkakor? Ja, det skulle väl i så fall vara smaken av dem.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet.

Baka med saffran

Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är en uppskattad krydda världen över.

Julens godaste recept

Det är få tider på året som är så mysiga som runt jul. Här hittar du julens bakverk, godis, pyssel, drycker, mat och desserter.