Blandad citrusmarmelad

Betyg (1 st)

Ingredienser

400 g blodgrape
400 g apelsiner
200 g karambole
100 g kumquats
2 dl vatten
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk mald kardemumma
1 kg Dansukker Syltsocker 

Instruktioner

Tvätta frukterna noga. Grapefrukt och apelsiner skalas, se till att få bort allt det vita. Klyfta dem och skär dem i små bitar. Karambolen skalas, halveras och kärnas ur innan den skärs i bitar och kumquaten skivas tunt. Lägg fruktbitarna i en gryta tillsammans med vattnet och sjud under lock i 10 minuter. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och syltsocker och koka under omrörning i 3 minuter. Skumma noga. Häll upp marmeladen på varma, välrengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.