Blandad citrusmarmelad

Spännande citrusmarmelad gjord på blodgrape, apelsin, karambole och kumquat. Marmeladen blir bittersöt och är ljuvlig att ha på mackan.

Betyg (5 st)

Ingredienser

400 g blodgrape
400 g apelsiner
200 g karambole
100 g kumquats
2 dl vatten
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk mald kardemumma
1 kg Dansukker Syltsocker 

Instruktioner

Tvätta frukterna noga. Grapefrukt och apelsiner skalas, se till att få bort allt det vita. Klyfta dem och skär dem i små bitar. Karambolen skalas, halveras och kärnas ur innan den skärs i bitar och kumquaten skivas tunt. Lägg fruktbitarna i en gryta tillsammans med vattnet och sjud under lock i 10 minuter. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och syltsocker och koka under omrörning i 3 minuter. Skumma noga. Häll upp marmeladen på varma, välrengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.