Blandad citrusmarmelad

Blandad citrusmarmelad
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 400 g blodgrape
  • 400 g apelsiner
  • 200 g karambole
  • 100 g kumquats
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1 kg Dansukker Syltsocker

Tvätta frukterna noga. Grapefrukt och apelsiner skalas, se till att få bort allt det vita. Klyfta dem och skär dem i små bitar. Karambolen skalas, halveras och kärnas ur innan den skärs i bitar och kumquaten skivas tunt. Lägg fruktbitarna i en gryta tillsammans med vattnet och sjud under lock i 10 minuter. Tillsätt vaniljsocker, kardemumma och syltsocker och koka under omrörning i 3 minuter. Skumma noga. Häll upp marmeladen på varma, välrengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Receptet är framtaget av

Dansukker