Blandmarmelad

Bittersöt marmelad gjord på citrusfrukter. Marmeladen får en härlig konsistens som är lätt att få till med hjälp av syltsocker. Byt och och variera frukterna efter smak och tycke.

35 minuter

Betyg (3 st)

Ingredienser

1 blodgrape, gärna obesprutad
2 apelsiner, gärna obesprutade
2 citroner, gärna obesprutade
2 lime, gärna obesprutade
5 dl vatten
1 kg Dansukker Syltsocker 

Instruktioner

Tvätta frukterna noga. Skär bort det yttersta av skalet på frukterna och strimla detta. Ta bort allt det vita från skalet på frukterna. Skär frukterna i små bitar. Blanda skal, fruktbitar och vatten i en gryta och sjud under lock i 10 minuter. Tillsätt syltsockret och koka under omrörning i 3 minuter. Skumma noga. Häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Jul med smak av svensk sirap!

Här bjuder vi på våra godaste recept som förgyller både lussefika, glöggmingel, tomte-väntan och julbord. Alla är bakade och blandade med Sveriges enda svenska sirap – Dansukkers. Njut!

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!

Pepparkakor

Finns det något bättre än doften av nybakade pepparkakor? Ja, det skulle väl i så fall vara smaken av dem.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet.

Baka med saffran

Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är en uppskattad krydda världen över.

Julens godaste recept

Det är få tider på året som är så mysiga som runt jul. Här hittar du julens bakverk, godis, pyssel, drycker, mat och desserter.