Blandmarmelad

Bittersöt marmelad gjord på citrusfrukter. Marmeladen får en härlig konsistens som är lätt att få till med hjälp av syltsocker. Byt och och variera frukterna efter smak och tycke.

35 minuter

Betyg (6 st)

Ingredienser

1 blodgrape, gärna obesprutad
2 apelsiner, gärna obesprutade
2 citroner, gärna obesprutade
2 lime, gärna obesprutade
5 dl vatten
1 kg Dansukker Syltsocker 

Instruktioner

Tvätta frukterna noga. Skär bort det yttersta av skalet på frukterna och strimla detta. Ta bort allt det vita från skalet på frukterna. Skär frukterna i små bitar. Blanda skal, fruktbitar och vatten i en gryta och sjud under lock i 10 minuter. Tillsätt syltsockret och koka under omrörning i 3 minuter. Skumma noga. Häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.