Blodgrapesorbet

Blodgrapesorbet som inte bara smakar gott utan också ser fantastisk ut med sin ljusrosa färg. En frisk, fräsch och läcker sorbet, perfekt dessert att bjuda på.

6 glas

40 minuter + 5 timmar frystid

Betyg (1 st)

Ingredienser

2 1/2 dl Dansukker EKO Socker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
1 1/2 dl vatten
rivet skal från 1 grapefrukt
3 dl färskpressad grapefruktssaft, ca 3 stycken
1 äggvita

Instruktioner

Koka upp socker, glykossirap, vatten och rivet skal från en grapefrukt i en kastrull. Låt sjuda i ca 5 min. Sila bort skalet och kyl ner sockerlagen.

Pressa ut saften från grapefrukten och häll ner i sockerlagen. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner i sockerlagen.

Kör blandningen i glassmaskin eller ställ i frysen i minst 5 timmar, rör om då och då. Skopa upp sorbeten i 6 glas och servera.

Tips! För lite mindre beska, byt ut 1 dl grapefruktssaft mot 1 dl apelsinsaft.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!