Blodgrapesorbet

Blodgrapesorbet

6 glas 40 minuter + 5 timmar frystid
Blodgrapesorbet som inte bara smakar gott utan också ser fantastisk ut med sin ljusrosa färg. En frisk, fräsch och läcker sorbet, perfekt dessert att bjuda på.
Blodgrapesorbet
Betyg (0st)

Ingredienser

  • 2 1/2 dl Dansukker EKO Socker
  • 1/2 dl Dansukker Glykossirap
  • 1 1/2 dl vatten
  • rivet skal från 1 grapefrukt
  • 3 dl färskpressad grapefruktssaft, ca 3 stycken
  • 1 äggvita

Koka upp socker, glykossirap, vatten och rivet skal från en grapefrukt i en kastrull. Låt sjuda i ca 5 min. Sila bort skalet och kyl ner sockerlagen.

Pressa ut saften från grapefrukten och häll ner i sockerlagen. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner i sockerlagen.

Kör blandningen i glassmaskin eller ställ i frysen i minst 5 timmar, rör om då och då. Skopa upp sorbeten i 6 glas och servera.

Tips! För lite mindre beska, byt ut 1 dl grapefruktssaft mot 1 dl apelsinsaft.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;