Blondies med krusbärsmarmelad

Somrig kladdkaka på vit choklad med en syrlig krusbärsmarmelad. Baka din egen blondies i långpanna med krusbärsmarmelad och toppa med hallon och pärlsocker.

ca 30 bitar

PT55M

ca 1 tim + marmeladkok

Betyg (59 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Krusbärsmarmelad
250 g krusbär
250 g Dansukker Syltsocker

Blondie
150 g smör
150 g vit choklad
3 ägg
2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 msk citronsaft
2 dl vetemjöl

Fyllning
ca 3 msk krusbärssylt
75 g hallon

Garnering
Dansukker Svenskt Pärlsocker

Instruktioner

Förbered marmeladen dagen innan. Skölj och snoppa krusbären och koka i ca 3 minuter. Blanda i syltsocker och koka ytterligare 10 minuter.

Skumma väl och häll upp på varm, väl rengjord burk. Förslut. Förvara svalt.

Sätt ugnen på 175°C. Smält smör och tillsätt den vita chokladen. Rör jämn och låt svalna.

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt citronsaft och smörblandningen och rör smeten jämn. Vänd ner vetemjölet och rör försiktigt till en jämn smet.

Smöra en bakform, 24x30 cm och häll i smeten. Klicka försiktigt i krusbärsmarmeladen och strö över hallonen, de kommer att sjunka under gräddning. Strö på pärlsocker och grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter.

Låt svalna och ställ sedan i kylskåpet över natten. Skär i bitar och servera.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?