Ingredienser
Krusbärsmarmelad
250 g krusbär
250 g Dansukker Syltsocker
Blondie
150 g smör
150 g vit choklad
3 ägg
2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 msk citronsaft
2 dl vetemjöl
Fyllning
ca 3 msk krusbärssylt
75 g hallon
Garnering
Dansukker Svenskt Pärlsocker
Instruktioner
Förbered marmeladen dagen innan. Skölj och snoppa krusbären och koka i ca 3 minuter. Blanda i syltsocker och koka ytterligare 10 minuter.
Skumma väl och häll upp på varm, väl rengjord burk. Förslut. Förvara svalt.
Sätt ugnen på 175°C. Smält smör och tillsätt den vita chokladen. Rör jämn och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt citronsaft och smörblandningen och rör smeten jämn. Vänd ner vetemjölet och rör försiktigt till en jämn smet.
Smöra en bakform, 24x30 cm och häll i smeten. Klicka försiktigt i krusbärsmarmeladen och strö över hallonen, de kommer att sjunka under gräddning. Strö på pärlsocker och grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter.
Låt svalna och ställ sedan i kylskåpet över natten. Skär i bitar och servera.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka till advent
Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.
Glögg och godsaker
Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.