Ingredienser
Krusbärsmarmelad
250 g krusbär
250 g Dansukker Syltsocker
Blondie
150 g smör
150 g vit choklad
3 ägg
2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 msk citronsaft
2 dl vetemjöl
Fyllning
ca 3 msk krusbärssylt
75 g hallon
Garnering
Dansukker Pärlsocker
Instruktioner
Förbered marmeladen dagen innan. Skölj och snoppa krusbären och koka i ca 3 minuter. Blanda i syltsocker och koka ytterligare 10 minuter.
Skumma väl och häll upp på varm, väl rengjord burk. Förslut. Förvara svalt.
Sätt ugnen på 175°C. Smält smör och tillsätt den vita chokladen. Rör jämn och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt citronsaft och smörblandningen och rör smeten jämn. Vänd ner vetemjölet och rör försiktigt till en jämn smet.
Smöra en bakform, 24x30 cm och häll i smeten. Klicka försiktigt i krusbärsmarmeladen och strö över hallonen, de kommer att sjunka under gräddning. Strö på pärlsocker och grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter.
Låt svalna och ställ sedan i kylskåpet över natten. Skär i bitar och servera.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag
Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor
Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter
Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!
Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!