Blondies med krusbärsmarmelad - Recept

Blondies med krusbärsmarmelad

ca 30 bitar ca 1 tim + marmeladkok
Somrig kladdkaka på vit choklad med en syrlig krusbärsmarmelad. Baka din egen blondies i långpanna med krusbärsmarmelad och toppa med hallon och pärlsocker.
Blondies med krusbärsmarmelad
Betyg (2st)

Ingredienser

    Krusbärsmarmelad

    • 250 g krusbär
    • 250 g Dansukker Syltsocker

    Blondie

    • 150 g smör
    • 150 g vit choklad
    • 3 ägg
    • 2 dl Dansukker Rörsocker Strö
    • 1 msk citronsaft
    • 2 dl vetemjöl

    Fyllning

    • ca 3 msk krusbärssylt
    • 75 g hallon

    Garnering

    • Dansukker Pärlsocker

    Förbered marmeladen dagen innan. Skölj och snoppa krusbären och koka i ca 3 minuter. Blanda i syltsocker och koka ytterligare 10 minuter.

    Skumma väl och häll upp på varm, väl rengjord burk. Förslut. Förvara svalt.

    Sätt ugnen på 175°C. Smält smör och tillsätt den vita chokladen. Rör jämn och låt svalna.

    Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt citronsaft och smörblandningen och rör smeten jämn. Vänd ner vetemjölet och rör försiktigt till en jämn smet.

    Smöra en bakform, 24x30 cm och häll i smeten. Klicka försiktigt i krusbärsmarmeladen och strö över hallonen, de kommer att sjunka under gräddning. Strö på pärlsocker och grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter.

    Låt svalna och ställ sedan i kylskåpet över natten. Skär i bitar och servera.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;