Blueberry pie bites

Blueberry pie bites är enkelt att baka och goda att äta. Kavla ut pajdeg, skär ut rundlar, lägg på blåbär och nyp ihop kanterna. Njut!

cirka 40 stycken

Betyg (78 st)

Ingredienser

3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 msk vatten
100 g blåbär
3 msk Dansukker Rörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
(alt en klick blåbärssylt)
1 ägg + 1 tsk vatten + 1 krm salt till pensling

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 °C och klä en bakplåt med papper.
Blanda vetemjöl, smör socker och vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Rulla till en korv och lägg i kylen i 20 minuter.
Blanda bären med sockret.
Kavla ut degen tunt och skär ut rundlar med ett mått 2–3 cm Ø eller skär i 2 x 2 cm stor bitar.
Placera ett par bär i mitten av rundeln och nyp ihop så det blir fyra hörn.
Pensla varje bit med uppvispat ägg.
Baka i 10 minuter mitt i ugnen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Julbak med variation

Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.

Julens småkakor

Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.

Juliga desserter

Mitt i vintern doftar det av klementin och saffran, dofter som skvallrar om att det finns platser där det inte är lika mörkt och kallt som i Norden. Här kommer lite fler goda smakkombinationer att överraska med efter julmaten.

Juldrycker

Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.