Blueberry Pie Cookies

Blueberry pie cookies, det bästa av två världar. Gör din blåbärspaj som en cookie. Kavla ut pajdegen, bred på blåbärsfyllning och dekorera med pajdegsremsor.

cirka 16 kakor

2 timmar

Betyg (6 st)

Ingredienser

5 dl vetemjöl
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk salt
250 g smör, rumsvarmt
3 msk iskallt vatten

Fyllning
200 g blåbär
1 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
Saft och skal från en halv citron, gärna obesprutad

Pensling
1 ägg
1 dl Dansukker Rörsocker Strö

Instruktioner

Blanda mjöl, socker och salt i en bunke.

Dela smöret i små kuber och nyp ihop med mjölblandningen eller använd en matberedare tills det börjar gå ihop.

Tillsätt det kalla vattnet lite i taget och rör snabbt ihop.

Dela degen i två bitar och linda in i plastfolie, låt vila i kyl cirka 1 timme.

Koka under tiden blåbären tillsammans med socker och citron i cirka 5 minuter. Mixa med en mixerstav. Låt svalna.

Sätt ugnen på 200 °C.

Ta ut degen från kylen och knåda den smidig.

Kavla ut de två degbitarna tunt på ett mjölat bord, till två lika stora bitar.

Bred ett tunt lager med blåbärspurén på den ena halvan.

Skär smala remsor av den andra halvan och lägg som ett korsmönster över blåbären.

Skär i rektangulära bitar eller stansa ut små cirklar cirka 3 cm i diameter, och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Pensla kakorna med ägg och strö över rörsocker strö.

Grädda i ugnen i 10–14 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.