Blueberry Pie Cookies

Blueberry pie cookies, det bästa av två världar. Gör din blåbärspaj som en cookie. Kavla ut pajdegen, bred på blåbärsfyllning och dekorera med pajdegsremsor.

cirka 16 kakor

PT1H

2 timmar

Betyg (6 st)

Sätt betyg

Ingredienser

5 dl vetemjöl
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk salt
250 g smör, rumsvarmt
3 msk iskallt vatten

Fyllning
200 g blåbär
1 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
Saft och skal från en halv citron, gärna obesprutad

Pensling
1 ägg
1 dl Dansukker Rörsocker Strö

Instruktioner

Blanda mjöl, socker och salt i en bunke.

Dela smöret i små kuber och nyp ihop med mjölblandningen eller använd en matberedare tills det börjar gå ihop.

Tillsätt det kalla vattnet lite i taget och rör snabbt ihop.

Dela degen i två bitar och linda in i plastfolie, låt vila i kyl cirka 1 timme.

Koka under tiden blåbären tillsammans med socker och citron i cirka 5 minuter. Mixa med en mixerstav. Låt svalna.

Sätt ugnen på 200 °C.

Ta ut degen från kylen och knåda den smidig.

Kavla ut de två degbitarna tunt på ett mjölat bord, till två lika stora bitar.

Bred ett tunt lager med blåbärspurén på den ena halvan.

Skär smala remsor av den andra halvan och lägg som ett korsmönster över blåbären.

Skär i rektangulära bitar eller stansa ut små cirklar cirka 3 cm i diameter, och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Pensla kakorna med ägg och strö över rörsocker strö.

Grädda i ugnen i 10–14 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.