Blueberry Pie Cookies

Blueberry pie cookies, det bästa av två världar. Gör din blåbärspaj som en cookie. Kavla ut pajdegen, bred på blåbärsfyllning och dekorera med pajdegsremsor.

cirka 16 kakor

PT1H

2 timmar

Betyg (6 st)

Sätt betyg

Ingredienser

5 dl vetemjöl
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk salt
250 g smör, rumsvarmt
3 msk iskallt vatten

Fyllning
200 g blåbär
1 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
Saft och skal från en halv citron, gärna obesprutad

Pensling
1 ägg
1 dl Dansukker Rörsocker Strö

Instruktioner

Blanda mjöl, socker och salt i en bunke.

Dela smöret i små kuber och nyp ihop med mjölblandningen eller använd en matberedare tills det börjar gå ihop.

Tillsätt det kalla vattnet lite i taget och rör snabbt ihop.

Dela degen i två bitar och linda in i plastfolie, låt vila i kyl cirka 1 timme.

Koka under tiden blåbären tillsammans med socker och citron i cirka 5 minuter. Mixa med en mixerstav. Låt svalna.

Sätt ugnen på 200 °C.

Ta ut degen från kylen och knåda den smidig.

Kavla ut de två degbitarna tunt på ett mjölat bord, till två lika stora bitar.

Bred ett tunt lager med blåbärspurén på den ena halvan.

Skär smala remsor av den andra halvan och lägg som ett korsmönster över blåbären.

Skär i rektangulära bitar eller stansa ut små cirklar cirka 3 cm i diameter, och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Pensla kakorna med ägg och strö över rörsocker strö.

Grädda i ugnen i 10–14 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!