Bondkakor

cirka 70 stycken

Betyg (73 st)

Ingredienser

1 tsk bikarbonat
1 msk vatten
5 1/2 dl vetemjöl
2 dl Dansukker Strösocker
1 msk Dansukker Ljus Sirap
3/4 dl (50 g) grovhackad sötmandel
200 g rumsvarmt smör eller margari

Instruktioner

Rör ut bikarbonaten i vattnet. Blanda alla ingredienser i en skål och arbeta samman till en jämn deg. Forma smeten till två rullar, 5 cm i diameter, som rullas in i plastfolie och får vila i kyl i cirka 30 minuter.

Skär rullarna i 1/2 cm tjocka skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 200 °C tills kakorna fått guldgul färg, cirka 6-7 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.