Ingredienser
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 dl grädde
1/2 dl Dansukker Svensk Ljus Sirap
50 g smör
200 g kokos
saft från 1 lime
150 g mjölkchoklad
150 g vit choklad
Instruktioner
Ett tips är att alltid mäta upp grädden först och sedan sirapen i decilitermåttet. Då får du enkelt ur all sirap utan kladd!
Mät upp socker, grädde, sirap och smör i en kastrull. Låt allt koka upp och småkoka i cirka 10 minuter eller tills smeten kommer upp i ca 110°C. Tag av från värmen och rör i kokos.
Fördela hälften av smeten i pralinformar (eller gör små runda bollar). Tillsätt sedan lime i den resterande mängd smet du har kvar. Ha upp i form eller rulla till bollar. Ställ kallt minst 30 minuter.
Smält de båda chokladsorterna över ett vattenbad. Doppa bitarna en i taget i chokladen. De med smak av lime doppar du i den vita chokladen. Dekorera gärna med fint strössel. Låt stelna på ett bakplåtspapper.
- Recept Linnea Seidel @linneasskafferi
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!