Ingredienser
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 dl grädde
1/2 dl Dansukker Svensk Ljus Sirap
50 g smör
200 g kokos
saft från 1 lime
150 g mjölkchoklad
150 g vit choklad
Instruktioner
Ett tips är att alltid mäta upp grädden först och sedan sirapen i decilitermåttet. Då får du enkelt ur all sirap utan kladd!
Mät upp socker, grädde, sirap och smör i en kastrull. Låt allt koka upp och småkoka i cirka 10 minuter eller tills smeten kommer upp i ca 110°C. Tag av från värmen och rör i kokos.
Fördela hälften av smeten i pralinformar (eller gör små runda bollar). Tillsätt sedan lime i den resterande mängd smet du har kvar. Ha upp i form eller rulla till bollar. Ställ kallt minst 30 minuter.
Smält de båda chokladsorterna över ett vattenbad. Doppa bitarna en i taget i chokladen. De med smak av lime doppar du i den vita chokladen. Dekorera gärna med fint strössel. Låt stelna på ett bakplåtspapper.
- Recept Linnea Seidel @linneasskafferi
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka till advent
Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.
Glögg och godsaker
Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.