Ingredienser
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 dl grädde
1/2 dl Dansukker Svensk Ljus Sirap
50 g smör
200 g kokos
saft från 1 lime
150 g mjölkchoklad
150 g vit choklad
Instruktioner
Ett tips är att alltid mäta upp grädden först och sedan sirapen i decilitermåttet. Då får du enkelt ur all sirap utan kladd!
Mät upp socker, grädde, sirap och smör i en kastrull. Låt allt koka upp och småkoka i cirka 10 minuter eller tills smeten kommer upp i ca 110°C. Tag av från värmen och rör i kokos.
Fördela hälften av smeten i pralinformar (eller gör små runda bollar). Tillsätt sedan lime i den resterande mängd smet du har kvar. Ha upp i form eller rulla till bollar. Ställ kallt minst 30 minuter.
Smält de båda chokladsorterna över ett vattenbad. Doppa bitarna en i taget i chokladen. De med smak av lime doppar du i den vita chokladen. Dekorera gärna med fint strössel. Låt stelna på ett bakplåtspapper.
- Recept Linnea Seidel @linneasskafferi
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.