Ingredienser
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 dl grädde
1/2 dl Dansukker Svensk Ljus Sirap
50 g smör
200 g kokos
saft från 1 lime
150 g mjölkchoklad
150 g vit choklad
Instruktioner
Ett tips är att alltid mäta upp grädden först och sedan sirapen i decilitermåttet. Då får du enkelt ur all sirap utan kladd!
Mät upp socker, grädde, sirap och smör i en kastrull. Låt allt koka upp och småkoka i cirka 10 minuter eller tills smeten kommer upp i ca 110°C. Tag av från värmen och rör i kokos.
Fördela hälften av smeten i pralinformar (eller gör små runda bollar). Tillsätt sedan lime i den resterande mängd smet du har kvar. Ha upp i form eller rulla till bollar. Ställ kallt minst 30 minuter.
Smält de båda chokladsorterna över ett vattenbad. Doppa bitarna en i taget i chokladen. De med smak av lime doppar du i den vita chokladen. Dekorera gärna med fint strössel. Låt stelna på ett bakplåtspapper.
- Recept Linnea Seidel @linneasskafferi
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.